Jobba Hållbarts grundare Stefan, Linda och Mikael

Historien bakom Jobba Hållbart

Jun 15, 2022

Hej!

Vi heter Stefan, Linda och Mikael och är grundarna till Jobba Hållbart. Vi driver sedan 15 år tillbaka byrån Advant – en helhetspartner för kommunikation och digitala lösningar.

2020 föddes tanken till Jobba Hållbart och i september 2022 lanserade vi denna digitala marknadsplats och e-handel för hållbarhet. Av företagare, för företagare.

Sprunget ur våra egna utmaningar

Det var nämligen ur vårt eget företags hållbarhetsarbete som tanken föddes då vi själva hade svårt att hitta hållbarhetskonsulter och konkreta verktyg. Vi hade inte heller så mycket djup kunskap om hållbarhetsområdet i stort och såg att det saknades stöd och verktyg för att lära sig mer och komma igång som är anpassade för en företagares vardag.

Vi ser den här marknadsplatsen som ett sätt att bidra till ett mer hållbart näringsliv med vår kunskap kring digitalisering. Genom att öka digitaliseringen av hållbarhetsbranschen tror vi att fler företag får möjlighet att bidra.

Vi ser också på Jobba Hållbart ur ett affärsperspektiv och som ett komplement till vår konsultverksamhet inom Advant. Kommunikationsbranschen är tuff och stressig och det sättet vi skapar vår lönsamhet på idag är via våra konsulter. Vi ser Jobba Hållbart som en möjlighet att skapa andra inkomstkällor för att kunna sänka tempot för våra konsulter samtidigt som vi hjälper oss själva och andra att jobba mer hållbart. Win-win-win, tycker vi.

Och även de företag och organisationer vi pratat med som bara gett oss positiva hejarop hittills. Såhär säger bland annat Sandra Sundbäck, vd på Paper Province som är ett världsledande företagskluster inom skogsbaserad bioekonomi:

"För att ställa om och få med fler på resan behöver vi förenkla arbetet med hållbarhet. Det här har Jobba Hållbart tagit fasta på. De erbjuder ett lättanvänt, konkret och inkluderande verktyg som hjälper företag med det absolut viktigaste – att komma igång."

Hållbarhet blir konkret. Det är vårt löfte och vad vi vill åstadkomma. Vi vill att alla företag ska göra skillnad och bidra till FN:s globala mål, Agenda 2030.

Din hållbarhets-PT

Hos nästan alla företag finns en stark vilja att bidra – men de förstår ofta inte hur de ska göra eller var de ska börja.

Marknadsplatsen kommer att fokusera på små och medelstora företag där tiden är knapp, kunskapen om hållbarhet ofta inte finns inom företaget och en dedikerad person som ansvarar för hållbarhetsarbetet saknas. Här samlar vi olika experter inom hållbarhet som skapat smarta verktyg för dig som ansvarar för och ska jobba med hållbarhet i din organisation.

Vi vill att Jobba Hållbart ska fungera lite som din ”hållbarhets-PT” som hjälper dig välja rätt väg, hitta upplägg som är utformade för dig och ditt företag samtidigt som du får stöd och motivation längs vägen.

Då Jobba Hållbart skapades för att ge företagare konkret stöd kring sitt hållbarhetsarbete så vill vi gärna veta vad du tycker! Skicka gärna ett mejl till [email protected]ållbart.se eller kontakta oss på sociala medier och skriv:

  • Vilka är dina största hållbarhetsutmaningar?
  • Vilket stöd behöver du för att lösa dem?
  • Vilka produkter/verktyg/utbildningar/experter skulle du vilja kunna hitta på Jobba Hållbart?

Det skulle hjälpa oss (och förhoppningsvis även dig) mycket.

Vad behöver du för att jobba mer hållbart?

Vi brinner för att göra hållbarhet enkelt, konkret och lättillgängligt. Därför har vi samlat en mängd olika verktyg och stöd för att du och din verksamhet ska kunna komma vidare – oavsett om det handlar om social, ekonomisk eller miljömässig hållbarhet. Låt oss hjälpa dig!

Se vårt utbud
Boka demo