"Jag vill vara en attraktiv arbetsgivare och få lättare att rekrytera"

 

Att jobba hållbart gör det enklare för dig att rekrytera de medarbetarna du vill ha.

  • Genom att jobba med social hållbarhet så som välmående, inkludering, jämställdhet så får du mer engagerad och nöjd personal. De rekommenderar då andra att jobba hos dig. Du får också en större rekryteringspool att välja ur då du blir intressant för fler. Det sparar dig tid och kostnader.
  • Genom att jobba med miljömässig hållbarhet, så som att sänka dina koldioxidutsläpp, skapar du ett attraktivt företag att vilja jobba på. Många (även dina befintliga medarbetare) tycker att klimatfrågan är viktig och vill jobba på ett företag som bryr sig. Gör gott och ta ditt ansvar så får du lättare att rekrytera.
  • Genom att jobba med ekonomisk hållbarhet, exempelvis genom att använda nya hållbara affärsmodeller kan du också se till att vara en framtidssäkrad och trygg arbetsgivare. Samtidigt upplevs du som innovativ och i framkant. Det får också fler att välja ditt företag.

Att jobba hållbart är win-win-win. För din förmåga att enklare kunna rekrytera, medarbetare och planeten.

Här är verktygen som hjälper dig

Att vara inkluderande som företag är att se till att alla trivs och blir sedda. Här finns massor att göra! Du kan ta fram en handlingsplan för social hållbarhet, lära dig mer om inkluderande ledarskap och möten eller göra din kommunikation och marknadsföring mer inkluderande för alla.

Ta hand om dina befintliga medarbetare på ett bra sätt. Ta stress, välmående och friskvård på allvar och erbjud konkreta verktyg för att alla ska må bra. Du kan också sticka ut som arbetsgivare genom att satsa extra på de medarbetare som är gravida eller mammalediga.

Visa att du är en förebild och ett företag man kan vara stolt över att jobba på genom att göra skillnad för klimatet på riktigt och sätt vetenskapsbaserade klimatmål.

Var med på resan!

Var först med att få information när något nytt händer! Signa upp dig så får du bland annat förhandsinfo om senaste nytt, inspiration och konkreta tips och idéer till ditt företags hållbarhetsarbete.