Så hänger hållbarhet och rekrytering ihop

Att jobba mer hållbart är win-win-win ur rekryteringssynpunkt. Både för dig, medarbetarna och planeten. Häng med så förklarar vi hur det hänger ihop.

Majoriteten av alla svenskar tycker att företags hållbarhetsarbete är viktigt när de söker jobb enligt Cisions undersökning ”Svenskarna och Hållbarhet”. I samma undersökning ser man också att nio av tio svenskar tycker det är positivt att företag tar ställning i samhällsfrågor.

Din verksamhets hållbarhetsarbete och att ha ett hållbart arbetsgivarvarumärke kommer alltså vara avgörande för din förmåga att rekrytera de rätta personerna framåt – och behålla dem. Speciellt i branscher och kring kompetenser som det är stor konkurrens kring. Här har du en stor chans att sticka ut!

Så ökar du dina rekryteringschanser med hjälp av ett tydligt hållbarhetsfokus

  1. Genom att jobba med social hållbarhet så som välmående, inkludering, jämställdhet så får du mer engagerad, effektiv och nöjd personal. De mår bättre och rekommenderar då andra att jobba hos dig. Du får också en större rekryteringspool att välja ur då du blir intressant för fler. Det sparar dig tid och kostnader. Win-win.
  2. Genom att jobba med miljömässig hållbarhet, så som att sänka dina koldioxidutsläpp, skapar du ett attraktivt företag att vilja jobba på. Många (även dina befintliga medarbetare) tycker att klimatfrågan är viktig och vill jobba på ett företag som bryr sig. Gör gott och ta ditt ansvar så får du lättare att rekrytera. Win-win.
  3. Genom att jobba med ekonomisk hållbarhet, exempelvis genom att använda nya hållbara affärsmodeller kan du också se till att vara en framtidssäkrad och trygg arbetsgivare. Samtidigt upplevs du som innovativ och i framkant. Det får också fler att välja ditt företag. Win-win.

Några konkreta verktyg som stärker ditt arbetsgivarvarumärke och gör det enklare att rekrytera

Ta ett samlat grepp kring ditt arbete med social hållbarhet! Sätt mål, lär er mer och ta fram interna riktlinjer och förankra. Så här kan du ta dig an arbetet.

Attrahera talanger, nya medarbetare och utveckla organisationen med en mer inkluderande rekrytering.Genom vårt paket med både utbildning och konkreta checklistor säkerställer du processen från start till mål.

Starta ett hållbarhetsråd på er arbetsplats. Där får medarbetarna en chans att lära sig mer om verksamhetens hållbarhetsarbete samtidigt som de kan göra sin röst hörd. Detta skapar både förståelse och engagemang och skapar starka ambassadörer för din verksamhet och ditt arbetsgivarvarumärke.