Gravidprogram

Träning och yoga

1 750 kr

Exkl. moms. Pris för 5 personer (350 kr/person)

Köp program

Observera att du här köper tillgång för fem personer, vilket är minumum. Vill du köpa tillgång för fler kollegor kan du klicka här.

Köp till fler kollegor

Att hålla sig aktiv under graviditeten har många positiva effekter. Gravidprogrammet träning och yoga vänder sig till anställda som är gravida. Genom att visa att ni bryr er om välmående i samband med graviditet stärker ni dessutom kvinnors roll på arbetsplatsen.

Om gravidträning

Aktivitet och träning under en graviditet har massor av positiva hälsoeffekter, både för utövaren själv och barnet. Utövaren får en stark kropp, ökar uthålligheten, möjligheten att slappna av och förbereder kroppen och sinnet inför förlossningen. Ni får också friskare och nöjdare medarbetare och en arbetsgrupp som ser att arbetsgivaren bryr sig.  Följ programmet månad för månad eller gör de sekvenser kroppen känner för just idag. Vi är alla olika och den ena graviditeten eller kvinnan är den andra inte lik.

Gravidprogrammets upplägg

Programmet är uppdelat efter graviditetsfaser, eller trimester där varje trimester består av tre månader. Deltagaren kan känna sig fri att hoppa mellan de olika delarna i programmet beroende på hur graviditet och dagsform känns.

1. Första trimestern: Månad 1-3 (graviditetsvecka 1-14)

Under första trimestern kan det vara bra att stärka upp bålmuskulaturen genom coreträning. Träna gärna hållningsträning och försök göra det till en vana att träna bäckenbotten regelbundet. Utövaren kommer att ha igen det längre fram i graviditeten när tyngdpunkten flyttas framåt, och efter förlossningen för att återhämta muskulaturen.

2. Andra trimestern: Månad 4-6 (graviditetsvecka 15-28)

Dags att börja anpassa yogan till bebisen i magen! Lämna plats åt barnet och jobba med fötter och ben bredare isär. Under den här perioden kan vissa positioner kännas obehagliga, som att ligga raklång på rygg.
Det ska alltid kännas bra, oavsett position, så fokusera på de positioner som känns bra. Jobba gärna med att stärka upp ryggen för att den ska orka hålla upp magen. Ett tips är att dra in magen för att bära barnet så nära ryggraden som möjligt.

3. Tredje trimestern: Månad 7-9 (graviditetsvecka 29-40)

Många behöver nu trappa ner på fysisk aktivitet när energin minskar och kroppen blir tyngre – och en lugnare yoga är ett bra alternativ. Att fokusera på återhämtning är också bra med tanke på den kommande småbarnstiden. Bra att fylla på vilokontot nu! I slutet av en graviditet hjälper vissa positioner även barnet att lättare hitta sin rätta ställning inför förlossningen.

Många yogapositioner kan också utföras under förlossningen och är lättare att komma in i om du övat! Även andning, avslappning och meditation är bra förberedelser och fina verktyg att använda under förlossningen.

Passar för dig som...

...väntar barn och som vill ha en aktiv livsstil och förbereda sig inför förlossningen.

Levereras av Yogobe

Yogobe är en digital tjänst för hållbar hälsa, yoga och träning – för såväl privatpersoner som företag. Kärnan är ett videobibliotek med över 2000 sekvenser inom yoga, träning, meditation, andning, avslappning, fysioterapi, stresshantering, gravid- och mammaträning, personlig utveckling och mycket mer.

Köpinformation

När du köpt tjänsten kommer du att få tillgång till materialet via Yogobes plattform. Materialet är tillgänglig i 90 dagar från köpdatum.

Du kan läsa mer om våra köpvillkor här.

Observera att du här köper tillgång för fem personer, vilket är minumum. Vill du köpa tillgång för fler kollegor kan du klicka här.

Köp till fler kollegor

Bidra till Agenda 2030!

Du kanske också är intresserad av...

Pausa smart – må bra-paket

150 kr/person

Läs mer

Traumaanpassad yoga

800 kr/person

Läs mer

Mental hälsa: YOMI Recover

800 kr/person

Läs mer