Traumaanpassad yoga

Videomaterial för mental hälsa

4 000 kr

Exkl. moms. Pris för 5 personer (800 kr/person)

Köp onlinekurs

Observera att du här köper tillgång för fem personer, vilket är minumum. Vill du köpa tillgång för fler kollegor kan du klicka här.

Köp till fler kollegor

I spåren av pandemin är det många som inte mår bra, det gäller både medarbetare och chefer. Det har aldrig varit viktigare än nu att satsa på välmående inom företaget. 

Med den här onlinekursen får du tillgång till nio veckor med terapeutisk yoga för symptom som kan uppstå efter ett trauma. Övningarna är framtagna utifrån forskning och ger ett stöd i vardagen.

Kursguider: Josefin Wikström, licensierad yogaterapeut med specialinriktning mental ohälsa och PTSD, och Eleonora Ramsby Herrera, yogalärare med fokus på traumaanpassad yoga och meditation.

Lindra negativa symtom

Behöver du eller dina kollegor hjälp att landa in i kroppen och stunden? Onlinekursen Traumanpassad Yoga är ett 9-veckorsprogram som förhoppningsvis kan lindra några av de negativa symtom som uppstår när nervsystemet hamnar i obalans, vid exempelvis PTSD (post traumatiskt stress syndrom). Josefin Wikström, licensierad yogaterapeut med specialinriktning mental ohälsa och PTSD, och Eleonora Ramsby Herrera, yogalärare med fokus på traumaanpassad yoga, meditation, vägleder dig i övningar som fungerar som ett stöd i din vardag.

Därför ska du klicka hem denna produkt:

 • Ta hjälp av detta smarta digitala verktyg och stötta på ett individanpassat sätt.
 • Undvik sjukskrivningar när medarbetare är friska och mår bra.
 • Det stärker också ditt arbetsgivarvarumärke.

Upplägg

Under programmet guidas du genom nio veckor med regelbundna yogaklasser samt tillhörande teori och andningsövningar att fördjupa dig i om du vill och har tid. Du praktiserar samma fysiska pass under två veckor för att lära känna rörelserna och övningarna samt få en större effekt av dem.

Prova att utföra det fysiska passet så ofta du kan, helst 3-6 dagar per vecka för att öka effekten och göra yogan till en vana. Gärna på morgonen för att få igång energin – eller kanske avslappningsövningen på kvällen för att varva ned.

De olika veckornas fokus

 • Vecka 1: Cirkulation & Mjukhet – Landa i kroppen och stunden
 • Vecka 2: Rörelse och förändring – Kroppens rörelser och gränser
 • Vecka 3: Fokus & Energi – Att ta plats
 • Vecka 4: Andning, grund & rörelse – Att ta ett djupt andetag
 • Vecka 5: Samling & stabilitet – Grund och stärkande rörelser
 • Vecka 6: Energi & Rytm – Utforska rytmer & Rörelser
 • Vecka 7: Känslor & Förnimmelser – Notera känslor och förnimmelser
 • Vecka 8: Tillhörighet & gemenskap – Karmayoga
 • Vecka 9: Centrum & tillhörighet – Att landa i sin kärna

Passar för dig som...

Detta är en form av terapeutisk yoga som tagits fram för att stötta dig eller personal som har symptom som kan uppstå efter ett trauma. Traumatiska händelser kan hända vem som helst, det är svårt att undvika – men de negativa effekterna från traumatisk stress behöver inte bli en permanent del av livet.

Levereras av Yogobe

Yogobe är en digital tjänst för hållbar hälsa, yoga och träning – för såväl privatpersoner som företag. Kärnan är ett videobibliotek med över 2000 sekvenser inom yoga, träning, meditation, andning, avslappning, fysioterapi, stresshantering, gravid- och mammaträning, personlig utveckling och mycket mer.

Köpinformation

När du köpt tjänsten kommer du att få tillgång till materialet via Yogobes plattform. Materialet är tillgänglig i 90 dagar från köpdatum.

Du kan läsa mer om våra köpvillkor här.

Observera att du här köper tillgång för fem personer, vilket är minumum. Vill du köpa tillgång för fler kollegor kan du klicka här.

Köp till fler kollegor

Bidra till Agenda 2030!

Du kanske också är intresserad av...

Mental hälsa: YOMI Yin

800 kr/person

Läs mer

Mental hälsa: YOMI Yang

800 kr/person

Läs mer

Mental hälsa: YOMI Recover

800 kr/person

Läs mer