Vår historia – varför finns Jobba Hållbart? 

Hej!

Vi heter Stefan, Linda och Mikael och är grundarna till Jobba Hållbart. Vi driver sedan 15 år tillbaka byrån Advant – en helhetspartner för kommunikation och digitala lösningar.

2020 föddes tanken till Jobba Hållbart och i september 2022 lanserade vi denna digitala plattform och e-handel för hållbarhet. Av företagare, för företagare.

Tanken föddes utifrån våra egna utmaningar

Det var nämligen ur vårt eget företags, Advants, hållbarhetsarbete som tanken föddes då vi själva hade svårt att hitta stöd och konkreta digitala verktyg anpassade för vårt företag. Genom att öka digitaliseringen av hållbarhetsverktyg och stöd tror vi att fler företag får möjlighet att bidra och blir inkluderade. Vi berättar mer i en intervju hos Handelskammaren Värmland.

Vi hittade inte verktyg som vi behövde. Det som finns på nätet idag är för komplicerat och okonkret. Att exempelvis behöva läsa en 30-sidor lång engelsk pdf-fil om hållbarhetsmålen och vad man kan göra som företag gör att tröskeln för att komma igång blir för hög, säger Stefan, delägare Advant.

Vi märkte att hållbarhetsbranschen är inte var så digitaliserad som vi trodde och på så sätt exkluderande för mindre företag utan en stor budget. Så vi tog helt enkelt saken i egna händer och startade en tjänst som kan hjälpa andra företag. Vi kan ju digitalisering och kunde använda vår kunskap för att förverkliga idén vi fick, säger Mikael, delägare Advant.

Jobba Hållbart kommer att fokusera på små och medelstora företag där tiden är knapp, kunskapen om hållbarhet ofta inte finns inom företaget och en dedikerad person som ansvarar för hållbarhetsarbetet saknas. Vi vill göra det enklare för alla verksamheter att kunna bidra och framtidssäkra sin verksamhet med hjälp av hållbarhet, säger Linda, delägare Advant.

Det finns en styrka i att vi själva vill jobba hållbart och vet vad många företag tampas med, avlutar Linda.

Framtaget av hållbarhetsexperter över hela Sverige

Alla verktyg är framtagna av hållbarhetsexperter och hållbarhets-PTs från hela Sverige. Vi har samlat dem på jobbahållbart.se där du hittar det mesta för att ta ditt hållbarhetsarbete till nästa nivå. Välj tryggt något av våra färdiga upplägg eller skräddarsy med deras hjälp efter dina specifika behov. Hitta din hållbarhetsmotivation med oss!