Jobba Hållbart släpper två stora nyheter

2020 föddes tanken till Jobba Hållbart och i september 2022 lanserade vi denna digitala kunskapsplattform, gemenskap och e-handel för hållbarhet. Nu tar vi nästa steg och lanserar både Hållbarhetsresan och Business Community, ett digitalt nationellt nätverk för små och medelstora företag som vill ta nästa steg i sitt hållbarhetsarbete. 

Nu lanserar vi initiativet Business Community – häng med!  

Vårt Business Community är ett nationellt digitalt hållbarhetsnätverk för små och medelstora företag att driva och utveckla sitt hållbarhetsarbete framåt. Här får du kunskap, inspiration, gemenskap, konkreta verktyg och möjlighet att ta hjälp av andra företagare och experter. Syftet är att göra det greppbart och enkelt för dig som företagare att komma igång eller ta nästa steg i ditt hållbarhetsarbete tillsammans med andra. 

Vi startar oktober 2023, redan nu kan du signa upp dig!

– Vi tyckte det saknades ett nätverk där man fokuserar på hållbarhet ur de små och medelstora verksamheternas perspektiv och där man inte bara inspireras ihop utan verkligen tar sig framåt i sitt hållbarhetsarbete, avslutar Elin Tienvieri, operativt ansvarig, Jobba Hållbart. 

Haka på nya Hållbarhetsresan – 7 steg till en konkret hållbarhetsstrategi

En hållbarhetsstrategi är grunden i en verksamhets hållbarhetsarbete och ger svar på vad hållbarhet är för oss, vad som är viktigaste att göra och hur det görs på ett lönsamt sätt som också går att kommunicera. Det skapar också mätbarhet och struktur och ger en bra grund att kommunicera med sina medarbetare och kunder kring. Det är dock inte alltid så enkelt att göra en hållbarhetsstrategi på egen hand, därför har vi tagit fram Hållbarhetsresan.

I Hållbarhetsresan får du skapa en hållbarhetsstrategi och konkret plan, anpassad för just ditt företag tillsammans med andra företagare och hållbarhetsexperter. Vi guidar dig igenom 7 konkreta steg som sen landar i din hållbarhetsstrategi och på vägen får tillgång till smarta verktyg, mallar, kompetens från experter och ett nätverk av företagare. Genomförbart, konkret, digitalt och med lönsamhet i fokus. Första omgången av Hållbarhetsresan startar i höst med begränsat antal platser så boka din direkt!

Jag har själv genomgått denna typ av resa och det är otroligt ögonöppnande, inspirerande, lärorikt och bra för verksamheten. Speciellt om man involverar sina medarbetare från början. Hoppas många tar chansen att hänga med, säger Linda Jonsson, medgrundare till Jobba Hållbart.